Den infrusna räven

Räv i isenIbland kommer kylan överraskande. Som den där dagen i februari 2012. Det var öppet vatten länge den vintern och räven tänkte nog att det skulle gå att simma från en av öarna i sjön Bolmen in till fastlandet. Kanske tyckte han att det var bättre jaktmarker där inne.
Eller så var scenariot ett annat. Kanske hade någon fiende, en jakthund måhända, fått upp spåret på räven, som sett sig trängd och tvingats kasta sig ut i det kalla vattnet.
Eller vem vet. Det kan ju vara andra makter som fördelats livets lotter så ofördelaktigt för räven. Naturen kan vara kall och grym och fullständigt oförutsägbar.
Hur som helst så lade sig kylan snabbt den natten. När markägaren, Christian Versen, var ute på tur på den spegelblanka sjön hittade han räven, helt infrusen i sjöisen. Han hade vänligheten att ringa till mig, så jag kunde fånga detta märkliga fenomen på bild.

Thomas Lundh

Redaktören drivs av Thomas Lundh. Denna blogg ska kommentera samtiden och ge en del tips och analyser inom kommunikation. Thomas Lundh är frilansjournalist och författare.

Kommentarer