Modefotografering. Fan vad kul!

DSC_3684Ibland har man bara tur. Luis Gonzales ringde. Han frågade ”känner du nån fotograf som kan hoppa in med kort varsel?”

Jo, det gör jag ju. Jag känner flera stycken svinbra fotografer.  Riktiga fotografer som vill ha bra betalt när de jobbar. Men, förstod jag på Luis, det handlade om ”low budget” – läge. Så då vågade jag erbjuda mina egna tjänster.

När man jobbar gratis följer nämligen rätten att få göra bort sig med på köpet.

DSC_3526Det handlade om modefotografering. Det har jag aldrig gjort innan. Så det är klart att jag ville testa. Eftersom jag råkar ha en splitter ny kamera och precis i färd med att lära mig alla finesser på den var det ju bara att försöka hänga med så gott det gick.

Det var gänget bakom 331  sessions som skulle göra ett program om fashion. Det är alltså ett radioprogram på webben, som sänds via kanalen Radio live.

DSC_3848

 

Jeta Bajrami och Qendresa Shala som skulle göra programmet ville gå all in och leva sig in i fashionvärlden för att kunna göra ett trovärdigt program.

Det började stilenligt på Studio Fashion, där de fick håret fixat och maken lagd och blev ännu mer filmstjärnesnygga än de var redan innan.

Sedan fick jag vara med och leka modefotograf. Vi tänkte låna en av sviterna på Hotel Scandic för att få rätta glamourkänslan. Men båda sviterna var bokade, så vi fick 50-talsrummet istället.

Och inte mig emot. Det är det bästa rummet på hela hotellet. Det är möblerat med originalmöbler från 1955, året då hotellet byggdes. Det är det mest kultiga rummet i hela Värnamo. Jag lovar. Ni måste kolla in det när ni får tillfälle.

Frilagt

 

Det är en perfekt miljö att leka modefotografi i. Och där fattade jag grejen med modefotografi för första gången i livet. Det är ju jätteroligt!

Jeta och Qendresa var fantastiska som modeller. Jag regisserade ingenting. Försökte bara hinna med att ställa in  skärpan och trycka av så många bilder som möjligt.

Ibland blir de foton man tar mycket bättre än man väntar sig. Mitt fotograferande hittills har mest varit av typen bruksfotografering. Jag har tagit de bilder som varit nödvändiga att ta till texter jag skrivit.

Men här var jag ju enbart fotograf och kunde släppa loss. Och inne på Studio Fashion hände något som jag i efterhand tycker känns lite magiskt. Frisörerna, modellerna och make up-artisten ställde upp sig för en gruppbild. Och gruppbilder blir ju sällan roliga. Men nu var det nån som sa något skoj och hela gruppen brast ut i ett avväpnande skratt. Jag hade tur och kunde frysa den bråkdelen av en sekund när det var som allra skönast stämning. Jag älskar den bilden. Den är så färgstark, och glad.

DSC_3494

 

 

 

 

 

 

Thomas Lundh

Redaktören drivs av Thomas Lundh. Denna blogg ska kommentera samtiden och ge en del tips och analyser inom kommunikation. Thomas Lundh är frilansjournalist och författare.

Kommentarer